Onkel Stuc & Afwerkingsbedrijf
+316 374 314 39 info@onkelstukadoors.nl
Zebraspoor 418, 3605 GX MAARSSENOns adres

Het plafond of de wand moeten goed schoon zijn, want het latex spuiten past op zo wat iedere ondergrond. Is een wand mooi glad, dan blijft ze dat. Is er sprake van tegels of een ruwe wand, dan zul je dit reliëf ook na het spuiten zien. Precies zoals je het zelf wilt. Ook is het belangrijk dat de ruimte leeg is zodat de latex spuiten professional overal goed bij kan zonder de kans dat er iets mis gaat.

Door het tijdig vergelijken van Schilder/ Latex Spuiter offertes bespaarden we op de kosten. Het werd snel gedaan en de muren en plafonds zijn mooier geworden dan we vooraf dachten!

Voorwaarden voor het latex spuiten

Om een wand of plafond van een laag latex te voorzien, is het alleen noodzakelijk dat je besluit hoe jouw eindproduct er uit zal gaan zien.
1. Moet de wand glad gemaakt worden?
2. Welke kleur latex wil je laten spuiten?
3. Wordt ook het plafond mee gespoten met de latex?

Het spuitwerk

Doordat het spuitwerk op een hele bijzondere wijze geschiedt, heb je geen last van extra troep of stank. Eigenlijk kun je zeggen dat er aan het spuiten van latex vrijwel geen nadelen verbonden zijn. Wel voordelen.

1. Het latex spuiten gaat snel en het is effectief.
2. Het heeft een lange levensduur en is makkelijk schoon te houden.
3. De latex is op waterbasis en dus milieuvriendelijk.
4. Je kunt zo wat iedere gewenste kleur laten spuiten.
5. Met name op plekken waar vocht een rol speelt, zoals in de badkamer, helpt het spuiten van latex vochtplekken of schimmelvorming te voorkomen.
6. Is er sprake van waterschade? Door deze aanpak (latex spuiten) kan dat voor 100% hersteld worden. Uiteraard nadat de oorzaak aangepakt is en er een voorbehandeling voor het spuiten van de latex heeft plaatsgevonden om nieuwe schade te voorkomen.
7. Er is nergens kleurverschil, je ziet na de latex geen aanzetten meer en je bepaalt de structuur van de wand zelf.
8. In vergelijking is het spuiten van latex erg goedkoop

De enige twee nadelen die je eventueel zou kunnen noemen zijn het feit dat het veel af plakwerk van tevoren is en veel schoonmaak werk achteraf.